بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/10/16 - 15:52
  • - تعداد بازدید: 288
  • - تعداد بازدیدکننده: 170
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به همت بنیاد نخبگان استان تهران

آئین نکوداشت دکتر مهدی محقق برگزار شد

آئین نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد دکتر مهدی محقق به همت بنیاد نخبگان استان تهران شامگاه سه شنبه باحضور جمعی از شخصیت های علمی و دانشگاهی از جمله حجت الاسلام سید هادی خامنه‌ای، حجت الاسلام سید محمود دعایی، دکترسعدالله نصیری قیداری، دکتر سعید سهراب پور، دکترکامران فانی و دکترحسن بلخاری در سالن اجتماعات بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/News/96/slider-mohaghegh3.jpg
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان تهران، این بنیاد در راستای پاسداشت، تکریم و نکوداشت مقام شامخ نخبگان این مرز و بوم، شامگاه سه شنبه با حضور جمعی از شخصیت‌های علمی و دانشگاهی کشور میزبان استاد دکتر مهدی محقق بود.

در این آئین که با حضور جمعی از شخصیت‌های علمی و دانشگاهی همراه بود، دکتر سهراب پور مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان به عنوان نخستین سخنران از سال‌های دور که در دبیرستان البرز افتخار شاگردی دکتر محقق را داشت، سخن به میان آورد و گفت: مرحوم دکتر محمدعلی مجتهدی که سال‌ها رئیس دبیرستان البرز بود و در عین حال استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران از اساتیدی همچون دکتر گلشن، سعادت و محقق به ترتیب برای تدریس دروس فارسی، انگلیسی و عربی دعوت کرده بودند.

در ادامه این آئین دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سخنانی با اشاره به جایگزینی خود به سمت ریاست این انجمن که پیش از این برعهده دکتر محقق بوده است، اظهارکرد: بنده همواره اعلام کرده ام که درکنار دکتر محقق قرار گرفته‌ام نه به جای ایشان، ضمن اینکه دکتر محقق که همواره بهترین صفت خویش را معلمی می‌دانند در حال حاضر ریاست معنوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی راعهده دار هستند و این باعث افتخار ماست.

همچنین استاد کامران فانی عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در خصوص فعالیت‌های دکتر محقق در نشر فرهنگ و فقه شیعه در خارج از ایران به ایراد سخن پرداخت.

استاد فانی با بیان اینکه در سال 1343 در دانشگاه تهران مدت کوتاهی درس عربی را از محضر استاد محقق تلمذ کرده است، اظهارکرد: در واقع شیوه تدریس استاد محقق به خصوص درس عربی همراه با شعر و معانی و بسیار جذاب بود.

در این نکوداشت پیام پروفسور آذرمیدخت صفوی رئیس انجمن استادان فارسی سراسر هند خطاب به دکتر مهدی محقق قرائت شد، دکتر علی موسوی گرمارودی در وصف دکتر مهدی محقق به شعرخوانی پرداخت، دکتر بهرامیان پیام استاد سید کاظم موسوی بجنوردی رئیس دایره‌المعارف بزرگ اسلامی را قرائت کرد. همچنین در ادامه دکتر مهدی محقق در بخش پایانی این آئین که با تشویق ایستاده حضار و دعوت از وی برای ایراد سخن همراه بود، ضمن تقدیر از بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان تهران برای برگزاری چنین آئینی به ایراد سخن پرداخت و گفت: سعی بنده همواره این بوده است که تنها طالب علم باشم.

دکتر محقق یکی ازسعادت‌های خویش در عالم علم را بهره‌مندی از اساتید بزرگ همچون آیت‌الله وحید خراسانی و ادیب نیشابوری در مشهد و همچنین استاد خوانساری در مسجد سیدعزیزالله تهران دانست.

وی ضمن اظهار تاسف از کمرنگ شدن نظام طلبگی در محافل علمی گفت: تاکنون نتوانسته‌ایم جایگزینی برای آن داشته باشیم. وی با اشاره به برپایی آئین بزرگداشت بسیاری از بزرگان علم و ادب این مرز و بوم در بخش حوزه و دانشگاه در طول تصدی 17 سال مسئولیت خویش در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گف: برگزاری این بزرگداشت‌ها برای الگو گرفتن دختران و پسران جوان این کشور بوده است. ضمن اینکه ایران دارای 80 میلیون جمعیت است و داشتن حتی 10 بنیاد نخبگان و انجمن آثار و مفاخر نیز برای آن کم به نظر می‌رسد.

در ادامه این مراسم لوح تقدیر بنیاد ملی نخبگان به امضاء سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان و به پاس قدرانی از فعالیت‌های ناب علمی در طول سالیان مدید به نمایندگی از جامعه نخبگان به دکتر مهدی محقق اهدا شد.

همچنین در ادامه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، دانشگاه تهران و سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز به پاس بیش از نیم قرن فعالیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی از دکتر محقق با اهدای لوح تجلیل بعمل آورند.

نکوداشت استاد دکتر مهدی محقق با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار گردید.

دکتر مهدی محقق متولد سال 1308 نویسنده، علامه، ادیب، فقیه، مجتهد، شارح، نسخه پژوه و پژوهشگر تاریخ پزشکی اسلامی است، هر چند این استاد و پژوهشگر نامدار کشورمان بیشتر راغب است مردم او را به عنوان یک معلم بشناسند.
  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 133222
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم