بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/09/05 - 13:29
  • - تعداد بازدید: 191
  • - تعداد بازدیدکننده: 159
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به همت بنیاد نخبگان استان تهران

دوره مبانی اندیشه اسلامی ویژه خواهران برگزار می شود

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان تهران دوره مبانی اندیشه اسلامی در شش محور بنیادین در قالب شش کارگاه دو روزه در بنیاد نخبگان استان تهران ، ویژه مستعدین برتر دختر برگزار می شود.

~/Asset/News/News/Image/News/96/TheBasicsOfIslamicThought.jpg
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان تهران طی همکاری بین بنیاد نخبگان استان تهران و موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) دوره مبانی اندیشه اسلامی در شش محور بنیادین در قالب شش کارگاه دو روزه در بنیاد نخبگان استان تهران ، ویژه مستعدین برتر دختر برگزار می شود. نخستین دوره این کارگاه با عنوان معرفت‌شناسی در روزهای پنجشنبه و جمعه مورخ 23 و24 آذرماه 96 برگزار می‌گردد.



محورهای این دوره‌ها عبارتند از:



مبانی اندیشه اسلامی (1) - معرفت شناسی



در علوم بشری با مجموعه ای از قضایا مواجه هستیم. برای هر محقق و اندیشمندی جای این پرسش است که با چه ابزاری آنها را بشناسد و بر چه اساسی معیار صدق و کذب آنها را تشخیص دهد؟ معارف و آموزه‌های اعتقادی و عملی اسلام نیز از راه های گوناگون، همچون راه عقل و نقل، به دست می‌آیند. تعمیق این آموزه ها و تحقیق در آنها نیازمند بررسی اعتبار این معارف و راه های تحصیل آنهاست. در این مبحث به عنوان نخستین بحث بنیادین در اندیشه‌های اسلامی، به ارزیابی این معارف پرداخته می‌شود.



مبانی اندیشه اسلامی (2) - خــدا شناسی



در این مبحث مبانی فلسفی لازم برای مباحث خداشناسی به صورت نسبتا ساده و روان، و در عین حال، کاملا استدلالی بیان می‌شود و بر پایه آن، اساس اعتقادات دینی (از قبیل مباحث عام فلسفی، توحید ذاتی، صفاتی، و افعالی، جبر و اختیار و هدف آفرینش) را اثبات کرده، شبهات مربوط را به صورتی مناسب پاسخ داده می‌شود.



مبانی اندیشه اسلامی (3) - انسان شناسی



از آنجایی که موضوع و محور علوم انسانی، انسان است، پاسخ به این مسائل در رسیدن به دیدگاهی جامع در مسائل علوم انسانی ضروری است. بر همین اساس، تعیین ملاکی مشخص برای این امور هنجاری در حوزه‌های گوناگون فردی و اجتماعی (همانند حقوق، سیاست، اقتصاد، هنر و ...) به نوع نگرش به انسان بستگی دارد تبیین و اثبات معارفی همچون ضرورت حیات پس از مرگ و وجود راه سعادت انسان (دین) و ویژگی‌های این راه، مبتنی بر شناختی صحیح از کمال «انسان» است.



مبانی اندیشه اسلامی (4) - فلسفه اخلاق



هنگامی که مکاتب گوناگون اخلاقی راه‌های متنوعی برای زندگی مطلوب ارائه می‌دهند، فلسفه اخلاق است که می‌تواند با کنکاش در مبانی اخلاق، ملاک گزینش مکتب معقول را بیابد. و با استفاده از آن راه ارزیابی صفات اکتسابی و کارهای اختیاری را بررسی می‌کند. روش بحث برای اثبات مبانی، عقلی است، اما از آیات قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام نیز در معرفی مکتب اخلاقی اسلام استفاده شده است.



مبانی اندیشه اسلامی (5) - فلسفه حقوق



در این مبحث، مراد از فلسفه حقوق، دانشی است که با شیوه عقلی - تحلیلی، کلی و بیرونی، قواعد حقوقی را مورد بحث قرار می دهد و از چیستی، مبنا، هدف، مشروعیت قانون سخن می‌رود. پس از بیان مفاهیم و اصطلاحات و تبیین امکان بحث از «فلسفه حقوق اسلامی»، از رابطه حقوق با اخلاق و دین ، لزوم دینی (اسلامی) بودن حقوق را تبیین کرده، و به دنبال آن، مهم‌ترین بحث فلسفه حقوق، یعنی مبنا و هدف حقوق را از سه دیدگاه حقوق طبیعی، حقوق پوزیتویستی و حقوق اسلام مورد بحث قرار می‌گیرد.



مبانی اندیشه اسلامی (6) - فلسفه سیاست



مبحث فلسفه سیاست، از جمله سلسله مبانی اندیشه اسلامی است که متکفل طرح مباحث بنیادین مربوط به نظام سیاسی اسلام است. اهمّ مباحث کلان و مبنایی مرتبط با نظام سیاسی اسلام در این مبحث گنجانده شود.



لذا بدین وسیله از کلیه مستعدین برتر (خواهران) علاقه‌مند به شرکت در دوره‎‌های مبانی اندیشه اسلامی دعوت می‌شود ضمن مراجعه به سامانه ثبت‌نام رویدادهای فرهنگی بنیاد نخبگان استان تهران به نشانی http://visitfarhangi.bmn.ir تا تاریخ 17 آذرماه 96 نسبت به تکمیل اطلاعات و ثبت نام اقدام نمایند. اطلاعات دقیق برگزاری کارگاه از طریق اطلاعات تماس ذکر شده در سامانه فوق متعاقبا اطلاع‌رسانی می‌گردد.



خاطر نشان ‌می‌گردد کارگاه مبانی اندیشه اسلامی در سال 95 با حضور مستعدین برتر پسر در بنیاد نخبگان استان تهران برگزار گردید.
  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 133305
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم