بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/11/16 - 10:50
  • - تعداد بازدید: 330
  • - تعداد بازدیدکننده: 164
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به همت بنیاد نخبگان استان تهران

نکوداشت مقام ادبی و فرهنگی استاد غلامعلی مکتبی برگزار می گردد

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان تهران نکوداشت مقام ادبی و فرهنگی استاد غلامعلی مکتبی برگزار می‌شود.

~/Asset/news/news/Image/News/96/poster maktabi.jpg
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان تهران، این بنیاد در راستای تقدیر از مقام و جایگاه رفیع مفاخر علمی- فرهنگی و همچنین شناخت بیشتر اجتماع نخبگانی با ثروت‌های ملی و الگوپذیری از آنان، رویداد فرهنگی «نکوداشت مقام ادبی و فرهنگی استاد غلامعلی مکتبی» از چهره‌های برجسته هنری کشور در حوزه تصویرگری کتب کودکان را در تاریخ 6 اسفندماه 1396 برگزار می‌نماید.

غلا‌معلی مکتبی در سال 1313 در اهواز به دنیا آمد و پس از پایان دوره دبیرستان در همان شهر، برای ادامه تحصیل راهی تهران شد. وی با بدست آوردن رتبه اول کنکور به دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران راه یافت و در سال 1338 فارغ‌التحصیل شد. این هنرمند برجسته پس از طی دوران دانشکده، بلافاصله به نقاشی و تصویرگری پرداخت و از آموزش استادانی همچون علی محمد حیدریان، جواد حمیدی و جوادی‌پور بهره گرفت و بصورت حرفه‌ای وارد دنیای نقاشی شد. با توجه به علاقمندی‌اش به هنر گرافیک، مدتی در بخش تصویرسازی کتاب به شکل تجربی کار کرد. تصویرگری مشترک سه جلد کتاب تاریخ قبل و بعد از اسلام و جغرافیای ایران بهمراه پرویز کلانتری و محمدزمان زمانی از تجربیات آن زمان استاد مکتبی به شمار می‌آید که مقدمه‌ای برای عزیمت او به فرانسه شد.

وی پس از گذراندن دوره کامل نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای تهران، به عنوان دانشجوی ممتاز برای ادامه تحصیل در رشته نقاشی به فرانسه رفت و ۶ سال در بوزار پاریس زیر نظر استادانی همچون "ژان سووربی" و "روژه شاستل" فرا گرفتن هنر نقاشی را ادامه داد.

پس از بازگشت به ایران در مؤسسه انتشاراتی فرانکلین به کار تصویرگری کتاب پرداخت. تصویرگری کتاب‌های درسی و کمک آموزشی و نیز طراحی پوستر و کارهای گرافیکی مجموعه فعالیت‌های استاد مکتبی در آن دوره بود. پس از آن، وی در وزارت آموزش و پرورش استخدام شد و در مسیر تصویرگری برای کودکان و نوجوانانقرار گرفت و عالیت‌هایش محدود به این حوزه بنیادی شد.

بنیانگذار تصویرگری کتاب‌های کودک و نوجوان ایران، کار تصویرگری کتاب‌های شعر و داستان نیز تدریس در دانشگاه‌های تهران، هنر، الزهرا (س)، دانشگاه آزاد و دانشکده صدا و سیما را از سال 1364 آغاز کرد. وی تا کنون بیش از 150 کتاب شعر را تصویرگری کرده است.

تصویرگری کتاب‌های: "حسنی تو شهر قصه"، "حسنی نگو یه دسته گل"، "آقا باهوش"، "پسته دهان بسته"، "آسمان دریا شد"، " آس‍م‍ان‌ ه‍ن‍وز آب‍ی‌ اس‍ت"، "اب‍ل‍ق‌"، "اب‍ن‌س‍ی‍ن‍ا"، "از س‍ادگ‍ی‌ ت‍ا تأث‍ی‍رگ‍ذاری‌ طرح ها و رنگ‌ها"، "از ه‍م‍ه‌ ب‍ه‍ت‍ر م‍ام‍ان‌ من‍ه"، "ب‍اب‍ای‌ م‍ن‌ ق‍ش‍ن‍گ‌ اس‍ت"، "ب‍ازی‌ اب‍ر و ب‍اد"، "ب‍اغ‌ ف‍رش‍ت‍ه‌ه‍ا"، "ب‍زغ‍ال‍ه‌ خ‍ان‍م‌"، "ب‍ل‍ب‍ل‌ ن‍وک‌ طلا و ب‍اغ‌ آرزوه‍ا" و " پ‍س‌ ک‍ی‌ ب‍رف‌ م‍ی‌ب‍ارد؟" کار اوست.

مکتبی بر تصویرگری کتاب‌های آموزشی ایران در سه مرحله: سال ۱۳۳۶، ۱۳۴۶ و از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۰ نظارت داشته است.

کلیه مستعدین برتر علاقمند به حضور در این نکوداشت، می‌توانند ضمن مراجعه به سامانه ثبت‌نام رویدادهای فرهنگی بنیاد نخبگان استان تهران به نشانی http://visitfarhangi.bmn.ir نسبت به تکمیل اطلاعات و ثبت نام جهت شرکت در این رویداد فرهنگی اقدام نمایند.

همچنین علاقمندان می‌توانند آثار خود در مسابقه فرهنگی تصویر خاطره انگیر را در سامانه هم‌اندیشان بارگزاری نمایند. از ارسال کنندگان آثار در تاریخ 6 اسفندماه همزمان با نکوداشت استاد مکتبی با اهدای هدایای فرهنگی تقدیر بعمل می‌آید.

نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد غلامعلی مکتبی با همکاری دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی (موسسه رشد)، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌گردد.
  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 133053
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم