با حضور دبیر ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور
جلسه تودیع و معارفه رؤسای بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد
با حضور دبیر ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از مسئولین دانشگاهی، جلسه تودیع و معارفه رؤسای بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.
بهمنظور تودیع و تقدیر رئیس پیشین بنیاد نخبگان استان تهران، دکتر محمدعلی کوچکزاده و معارفه و تنفیذ سرپرست جدید این بنیاد، دکتر حمید نادران طحان، جلسهای روز سهشنبه مورخ 21 تیر 1401 در محل بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.
در این جلسه دکتر منصور کبگانیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور؛ دکتر ناصر باقریمقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان؛ دکتر مرتضی احسانی، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان همراه با جمعی از مسئولین دانشگاهی و کارکنان بنیاد تهران حضور داشتند.
در ابتدای جلسه، دکتر کوچکزاده با توجه به تجربه دوره مدیریتی خود، به جوان بودن بنیاد اشاره کرد و در این خصوص به بیان ویژگیها، مزایا و مسائل آن پرداخت. ایشان چالاکی، بهروز نگهداشتن قوانین و ارائه مناسب خدمات را از مزایا این جوانی نام برد و تغییر سیاستهای اساسی با سرعت نسبتاً زیاد و تصور عدم تثبیت روند نیل به اهداف اصلی بنیاد را از مسائلی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد. وی از همکاری تمامی مسئولین و کارکنان بنیاد تشکر کرد و علاقهمندی خود برای ادامه همکاری و حفظ ارتباط با بنیاد را ابراز داشت.
دکتر نادران ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین جلسه، به جایگاه ویژه بنیاد اشاره کرد که دارای مخاطبینی است که دامنه تأثیرگذاری زیادی در سطح کشور دارد و خدمت به این مستعدین و نخبگان را فرصت و سعادت بزرگی برای هر مسئول دانست.
دکتر نادران گفت: «در فرصت پیشرو سعی خواهد شد تا روالها و فعالیتها به شکلی بهتر ادامه پیدا کند و با اصلاح امور، اجتماع نخبگانی خدمات بهتر و مؤثرتری را دریافت کنند». وی ارتباط بنیاد استان تهران با مراکز تصمیمگیری و نهادهای فعال متمرکز در پایتخت را لازم دانست و استفاده از ظرفیت و توان سایر دستگاهها بهمنظور انجام امور و همافزایی در راستای ارائه خدمت به جامعه نخبگان را از اهداف خود برشمرد.
وی اضافه کرد: «باید به نحوی عمل کرد تا دامنه بهرهمندی مخاطبین بنیاد اعم از مستعدین و نخبگان از خدمات و طرحهای موجود گسترش یابد و برای نیل به یکی از اهداف مهم پیشرو که مقام معظم رهبری آن را شعار امسال نیز قرار دادند، یعنی تولید دانشبنیان؛ از تمامی ظرفیتها استفاده کرد».
سرپرست جدید بنیاد نخبگان استان تهران، نیروی انسانی متخصص و نخبه را ابزار و سرمایه تولید دانشبنیان عنوان کرد که در کشور ایران وجود دارند و باید مورد توجه قرار گیرند تا از تواناییهایی که در اختیار این متخصصین است بتوان در راستای توسعه کشور استفاده کرد و به تبع آن جامعه نیز از مزایا حاصله بهرهمند شوند.
دکتر کبگانیان به تاریخچه تأسیس بنیاد ملی نخبگان و تهیه اساسنامه آن اشاره کرد و اظهار داشت از ابتدای جریان، مقام معظم رهبری در این خصوص تأکید و حساسیت داشتند. وی عنوان کرد با گذر زمان و با توجه به شرایط، نیاز به اصلاح و بهروزرسانی سند راهبردی کشور در امور نخبگان تشخیص داده شد و در این راستا تغییرات لازم روی داد. دکتر کبگانیان گفت: «تأثیرگذاری نخبگان در سطح کشور و بیرون از جامعه نخبگانی از اهدافی است که این سند راهبردی در صدد تحقق آن است». ایشان ابراز امیدواری کرد تا در فرصت پیشرو با اجراییسازی هرچه بهتر این سند، استان تهران شاهد دستاوردهای خوبی برای جامعه نخبگانی خود باشد.
دکتر باقریمقدم، نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی کشور، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند راهبردی کشور در امور نخبگان را به عنوان چهار جریان اصلی حوزه علم در کشور برشمرد. وی ماهیت وجودی شورای عالی انقلاب فرهنگی را مبتنی بر ایجاد این چهار جریان مهم در کشور دانست. دکتر باقریمقدم منشاء توسعه نیروی انسانی سایر اسناد را سند راهبردی کشور در امور نخبگان عنوان کرد و لذا بر اهمیت این سند تأکید داشت. وی افزود: «با بررسی فرمایشات مقام معظم رهبری در طول سالهای اخیر، این نتیجه حاصل میشود که ایشان بنیاد نخبگان و بحث نخبگان را تأمین نیروی انسانی تمدن نوین میدانند. یعنی پایه تمدن نوین انسانی، نیروی انسانی است که اساس آن نیز نیروی انسانی نخبه است. لذا سند راهبردی کشور در امور نخبگان، پایه و مبنای تمامی اسناد بالادستی است».
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، تمام دستگاههای اجرایی کشور را متصدی اجزاء سند راهبردی کشور در امور نخبگان دانست و بنیاد را صرفاً هماهنگکننده این اجزاء و گزارشدهنده به سیاستگذار بالادستی یعنی شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد. وی اظهار کرد با شکلگیری و عمل به این شیوه کارکردی سند، نمای کلی از اکوسیستم نخبگانی حاصل خواهد شد و میتوان در جهت بهبود آن گام برداشت.
در پایان، تقدیرنامهای با امضاء دکتر سورنا ستاری، رئیس بنیاد ملی نخبگان به پاس زحمات و انجام وظایف در دوران تصدی ریاست، به دکتر کوچکزاده اعطاء شد. همچنین دکتر نادران حکم سرپرستی بنیاد نخبگان استان تهران را از دکتر باقریمقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دریافت کرد.
استان تهران بیشترین تعداد دانشگاههای برتر کشور را در خود جای داده است. امور مربوط به دانشجویان مستعد و دانشآموختگان برتر این دانشگاهها در ارتباط با تسهیلات بنیاد، توسط بنیاد نخبگان استان تهران پیگیری و انجام میشود. بررسی درخواست متقاضیان بهرهمندی از تسهیلات بنیاد، انجام امور و پیگیری دریافت تسهیلات برای برگزیدگان طرحها، برنامهریزی و برگزاری رویدادها و برنامههای فرهنگی و اجرایی برای اجتماع نخبگانی از اهم فعالیتهای بنیاد تهران است.
نظر دهید