بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/02/08 - 23:31
  • - تعداد بازدید: 506
  • - تعداد بازدیدکننده: 496
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دومین جشنواره حمایت از پژوهش‌های کاربردی و مسئله‌محور «ریتکس»

دومین جشنواره حمایت از پژوهش‌های کاربردی و مسئله‌محور «ریتکس»، در جهت نیل به هدف ارتباط‌دهی چالش‌ها و مسئله‌های زیست‌بوم نوآوری کشور و تحقیقات دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی به منظور بهره‌گیری از توان و ظرفیت بالقوه دانشگاه‌ها و تشویق متقاضیان به انجام تحقیقات و پروژه‌های کاربردی مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و واحدهای فناور، در بازه زمانی آبان 1401 تا اردیبهشت سال 1402 برگزار می‌شود.

مسئله‌محور بودن پژوهش‌های دانشگاهی یک ضرورت مهم و اساسی برای اثربخشی آن به شمار می‌رود. پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی تعریف شده در دانشگاه‌ها باید مرتبط با نیاز و چالش یک مجموعه هدف باشد. ضمن اینکه توجه به محدودیت منابع، هدفمند کردن پژوهش‌های دانشگاهی در راستای اولویت‌های علم و فناوری کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوپا عمدتاً مبتنی بر نوآوری در کاربردی‌سازی دانش و بر پایه تحقیق و توسعه شکل می‌گیرند. از این رو، پژوهش نقشی کلیدی در موفقیت شرکت‌ها و صنایع کوچک، متوسط و بزرگ دارد. به همین جهت، پارک فناوری پردیس از طریق طرح حمایتی «ریتکس»، به صورت ویژه توجه خود را به حمایت از پژوهش‌های دانشگاهی مرتبط با نیاز شرکت‌ها و واحدهای فناور، معطوف کرده است.


 
اهداف این جشنواره پیوند نظام‌مند پژوهشهای علمی و زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور، فرهنگ‌سازی و رونق گفتمان «پژوهش‌های مسأله‌محور»، ایجاد بستر تسهیلگری پژوهشهای علمی کشور در جهت مهارت‌افزایی و تحقق کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، ایجاد پویایی پژوهشی در توسعه نسل‌های نوین دانشگاهی هم‌جوار پارک‌های فناوری، توجه کلان و همه‌جانبه‌نگر به تمامی مقوله‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فناورانه و مردمی زیست‌بوم نوآوری در کشور، شناسایی، تقدیر و حمایت از فعالین و کنشگران پژوهش‌های مسأله‌محور، برقراری تعامل مؤثر میان گروه‌های سیاست‌گذار، متولیان بخش دولتی و خصوصی زیست‌بوم نوآوری و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور می‌باشد که در این میان  تجاری سازی یافته‌های پژوهشی از اولویت بالایی برخوردار است.

قالب آثار مورد پذیرش دبیرخانه، شامل پروژه‌های دانشجویی، ایده‌های پژوهشی، پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد، رساله‌های دکتری و طرح‌های پژوهشی اعضای هیئت‌علمی، دانشجویان و دانش‌آموختگان سه سال اخیر است. توجه خاص جشنواره، به شکل‌گیری هسته‌های پژوهشی و تأکید بر پژوهش‌های گروهی از معیارهای پذیرش آثار جشنواره می‌باشد. برگزیدگان این جشنواره، از بسته‌های حمایتی ویژه‌ای برخوردار خواهند شد.

علاوه بر تأمین محورهای تخصصی مورد نیاز شرکت‌ها در قالب این جشنواره، پارک فناوری پردیس از پژوهش‌های صورت گرفته در راستای اولویت‌های مدیریت و سیاست‌گذاری زیست‌بوم نوآوری کشور به صورت ویژه حمایت می‌کند.

پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد، رساله‌های دکتری و طرح‌های پژوهشی اعضای هیئت‌علمی، دانشجویان و دانش‌آموختگان سه سال اخیر امکان شرکت در این جشنواره را دارند. شکل‌گیری هسته‌های پژوهشی و تأکید بر پژوهش‌های گروهی از معیارهای پذیرش آثار جشنواره است.

جوایز برگزیدگان جشنواره در قالب بسته‌های حمایتی بلاعوض، تسهیلات و خدمات توانمندسازی، نمونه‌سازی و تجاری‌سازی در آیین اختتامیه جشنواره اهدا خواهد شد. هم‌چنین، ورود برگزیدگان فاز اول جشنواره به زیست‌بوم نوآوری تسهیل می‌شود.

جباری پور (مدیرکل ترویج و توسعه خوشه‌‌‌‌‌های نوآوری پارک فناوری پردیس) گفت: پس از اتمام فاز نیازسنجی از شرکت های عضو پارک فناوری پردیس، علاقه مندان می توانند بر اساس محورهای فراخوان‌های تخصصی، طرح‌های خود را در سایت ریتکس بارگذاری کنند.

فارغ التحصیلان دانشگاهی؛ نیروی انسانی کارآمد و کارآفرینان آینده کشور

او ادامه داد: نگاه ما به فارغ التحصیلان دانشگاهی به عنوان کارآفرینان و نیروی انسانی کارآمد آینده زیست بوم فناوری و نوآوری کشور هستند و برگزاری جشنواره‌‌‌‌‌های مانند ریتکس در راستای شناخت و ورود آنها به اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور است.

وی افزود: خوشبختانه ما در زمینه کار‌‌‌‌های پژوهشی و ارتقای اعضای هیات علمی مو فقیت‌‌‌‌‌های چشمگیری بدست آورده‌ایم، اما در زمینه بهره برداری و تجاری سازی پژوهش‌ها به نسبت ظرفیت‌‌‌‌‌های موجود ضعیف عمل کرده‌ایم.

مدل نوآوری باز، راه کاری برای استفاده از ظرفیت‌‌‌‌‌های دانشگاه‌ها در توسعه صنعت

مدیرکل ترویج و توسعه خوشه‌‌‌‌‌های نوآوری پارک فناوری پردیس گفت: ما در پارک فناوری پردیس برای بهره برداری از ظرفیت‌‌‌‌‌های پژوهشی کشور در پی طراحی راهکار‌‌‌‌های با رویکرد مدل نوآوری باز هستیم. در این مدل شرکت‌ها در مواردی که نیاز به تحقیق و توسعه خاصی داشته باشند از ظرفیت همه پژوهشگران، محققان و کارآفرینان استفاده می‌کند. ما هم در اکوسیستم خودمان به دنبال استفاده از خروجی همه دانشگاه‌‌‌‌‌های کشور هستیم.

رویکرد نوآوری باز در حوزه‌‌‌‌‌های توانمندسازی شغلی منجر به اجرای طرح توانمندسازی صدف و در حوزه پژوهش هم با انجام رویداد ریتکس عملی شد.

 

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 165218

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید