در نشست با وزیر مطرح شد
راه ارتباطی وزارت بهداشت با نخبگان بهمنظور تعامل مستمر فراهم میشود
از مجموعه نشستهای اجتماع نخبگانی با مسئولان کشوری، دیدار جمعی از نخبگان و مستعدان برتر با دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
با هدف گسترش تعامل سطوح مختلف حاکمیتی با جامعه نخبگانی بهمنظور مسألهشناسی، هماندیشی و بررسی چالشها و فرصتها، دیدار و گفتگوی جمعی از نخبگان و مستعدان برتر با دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عصر روز چهارشنبه 4 بهمن 1402 با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.
در این دیدار که به میزبانی وزارت بهداشت در سالن اجتماعات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ستاد وزارت برگزار شد؛ حجتالاسلام والمسلمین دکتر سعید کرمی، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در بنیاد و جمعی از معاونین و مسئولان وزارت بهداشت نیز حضور داشتند.
در ابتدای نشست، کرمی ضمن خوشامدگویی به حاضرین و تبریک ولادت امیرالمؤمنین علی(ع)، از وزیر بهداشت و مسئولان آن وزارت برای برپایی دیدار با جامعه نخبگان قدردانی کرد.
وی برگزاری نشستهای نخبگان با مسئولان حاکمیتی را از مطالبات مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: انتظار میرود مسئولان بدون واسطه پای صحبت نخبگان بنشینند و نخبگان نیز به بیان دغدغهها و پیشنهادهای خود در حوزههای تخصصی برای حل مسائل کشور بپردازند.
کرمی افزود از دیگر اهداف برگزاری این نشستها بیان و ارائه واقعیات و دستاوردهای کشور به جامعه نخبگانی است. وی افزود: با شناخت نتایج کار، امید و حرکت به سمت آینده رقم خواهد خورد.
نماینده مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان به جهش در حوزه سلامت کشور اشاره کرد و گفت: شاهد توجه جهانیان به نتایج علمی و مقالات دانشمندان ایرانی هستیم. وی تبدیل شدن ایران به قطب توریست درمانی منطقه، عدم وابستگی به پزشکان و داروهای خارجی، تولید و صادرات دارو و تجهیزات پزشکی را از نتایج زحمات جامعه پزشکان نخبه در وزارت بهداشت دانست.
وزیر بهداشت با بیان اینکه شعار «ما می توانیم» نمادی از اعتماد به نفس، خودباوری و از شعارهای انقلاب اسلامی است، گفت: هدف ما دستیابی به مرجعیت علمی است. علوم پزشکی به انتها نرسیده و نتوانسته است همه مشکلات را حل و بیماریها را درمان کند و البته ژن درمانی و سل تراپی از روش های جدیدی است که می تواند جایگزین روش های درمانی موجود شود.
وی با تأکید بر لزوم داشتن اهداف و افکار بزرگ در جامعه علمی کشور، گفت: باید برای حل مشکلات کنونی کشور در حوزه سلامت، راهکارهای جدید شناسایی و اقدام کنیم.
عیناللهی قدرشناسی و تکریم فرهنگ غنی کشورمان را ضروری ارزیابی کرد و افزود: شاید در هیچ فرهنگی به اندازه فرهنگ ایران، خصیصه جهاد و ایثار وجود نداشته باشد. مردم غزه بیش از ۱۰۰ روز است که آماج آتش و قساوت رژیم صهیونیستیاند اما مقاومت میکنند؛ همچنان که ما ۸ سال در دوران دفاع مقدس، تحت شدیدترین فشارها بودیم اما توانستیم با قدرت ایمان، ایستادگی و مقاومت کنیم.
عیناللهی از وطندوستی به عنوان یکی از ویژگیهای نخبگان علمی یاد و خاطرنشان کرد: یک دیپلمات هرگز از منافع ملی خود غفلت نمیکند و همواره مدافع آن است؛ بلکه خصیصه اصلی یک دیپلمات، وطندوستی است و باید زمینههای وطن دوستی و توجه به هویت اصیل ایرانی و اسلامی را در بین جوانان و دانشمندان تقویت کنیم.
وی تاریخ انقلاب اسلامی و دستاوردهای کشورمان در این دوران را پرافتخار دانست و گفت: قبل از انقلاب اسلامی، وابستگی کامل به استکبار جهانی داشتیم و مشکلات حوزه سلامت، بیشمار بود به گونهای که کوچکترین اقدامات درمانی توسط پزشکان بیکیفیت خارجی انجام میشد و از سوی دیگر، کمتر از ۲۰ درصد از داروی مورد نیاز، تولید داخلی بود و حال آن که امروز وضعیت سلامت کشور قابل مقایسه با آن زمان نیست.
وزیر بهداشت، استقلال و عدم وابستگی به قدرتهای خارجی را عامل پیشرفت و رشد کشور عنوان کرد و افزود: از دانش و فنون کشورهای دیگر استفاده میکنیم اما به آنها وابسته نمیشویم بلکه استقلال خود را حفظ و بر توانمندیهای درونی تکیه میکنیم.
عیناللهی با اشاره به اقدامات تحولآفرین در حوزه سلامت کشور از جمله خدمات مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی در زمینه سلولهای بنیادی، گفت: در دهه ۷۰ که ایشان در این حوزه متمرکز شدند، ایران جزء چند کشور اول دنیا در حوزه سلولهای بنیادی قرار گرفت و این روش در حال حاضر در درمان بسیاری از بیماریها، کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه در دوران همهگیری کرونا ۲۰۰ میلیون دلار از کشور ما برای ایجاد کوواکس و توزیع واکسن کرونا دریافت شد، گفت: تا قبل از آغاز به کار دولت مردمی، حدود ۱۹ میلیون دز واکسن کرونا به ایران تعلق گرفته بود و کرونا روزانه بیش از ۷۰۰ قربانی میگرفت و ما علیرغم منابع مالی پرداخت شده، منتظر دریافت واکسن بودیم اما هیچ اتفاقی نیفتاد و در حال حاضر هم ۱۲۰ میلیون دلار از کواکس مطالبه داریم بنابراین نگاه ما باید به داخل و توانمندیهای کشور باشد که نمونه این رویکرد و موفقیت آن را در تولید واکسن کرونا در ۶ پلتفرم در کشور شاهد بودیم.
وزیر بهداشت از دیپلماسی فعال سلامت به عنوان یکی از مهمترین برنامههای وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: برای همکاری با هر کشوری که خواهان تعامل با ما در حوزه سلامت باشد، آمادگی کامل داریم و تاکنون با ۲۰ وزیر بهداشت از کشورهای مختلف مذاکره داشتهایم؛ بهطوری که برخی کشورها، داروهای ایرانی را به رسمت شناختهاند و در پیمان شانگهای نیز مسؤولیت دبیرخانه سلامت به جمهوری اسلامی ایران واگذار شده است.
عیناللهی در ادامه به تجاریسازی نشدن بسیاری از محصولات سلامتمحور شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: استعداد بالقوه ما در تولید دارو و تجهیزات پزشکی بسیار بالاست اما لازم است محصولات شرکتهای دانشبنیان، تجاریسازی و تولید انبوه شود. مردم نیز میتوانند با سرمایهگذاری در تولید محصولات سلامتمحور به رونق تولید دانشبنیان و توسعه صادرات، کمک کنند.
وی ادامه داد: در دیدار با مقامات کشورهای مختلف، تولیدات شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت را به آنها اهدا میکنیم که این پیشرفت کشورمان در این زمینه تحسین و حیرت بسیاری از مقامات کشورها را برانگیخته است.
به گفته وزیر بهداشت، ۳۵ دستگاه سی تی اسکن تولید داخل در جهت حمایت از محصولات دانشبنیان از سوی وزارت بهداشت، پیش خرید شده و این وزارتخانه خرید و حمایت از محصولات سلامتمحور را به شرط کیفی بودن آنها، تضمین میکند.
عین اللهی، برنامه ملی سلامت خانواده را پرچم و نمادی از خدمات وزارت بهداشت در دولت مردمی دانسته، از طرح پزشک خانواده در دهههای قبل بهعنوان طرحی ناموفق یاد کرد و گفت: طرح پزشک خانواده به دلیل درمان محوری صرف نتوانست هیچ یک از شاخصهای بهداشتی را ارتقا دهد و حال آن که ما رویکرد پیشگیری محور در تأمین سلامت خانواده را موجب سلامت جامعه میدانیم.
وی تاکید کرد: در پویش ملی سلامت مشخص شد مشکل اصلی ما در شهرهاست؛ یک سوم جمعیت کشور در شهرها سکونت دارند و شیوع فشارخون بالا، دیابت، کمتحرکی، استرس و استفاده بیرویه از فست فودها و غذاهای سریع، عوامل تسلط بیماریهای غیرواگیر در شهرهاست که اجرای برنامه ملی سلامت خانواده میتواند از بار این مشکلات بکاهد.
وزیر بهداشت همچنین از اعتلای حوزه بهداشت و پیشگیری، کمک به جوانی جمعیت، ترویج سبک زندگی سالم، مردمیسازی نظام سلامت، تقویت نوآوری، فناوری و پژوهش، افزایش تولیدات دانشبنیان و ارتقای بهرهوری در نظام سلامت بهعنوان زمینههای همکاری مشترک نخبگان و وزارت بهداشت یاد کرد.
وی از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خواست تا با ایجاد یک راه ارتباطی با نخبگان علمی، زمینه تعامل مستمر آنها را با وزارت بهداشت فراهم آورده و نظرات، انتقادات، پیشنهادها و راهکارهای آنان را دریافت کند.
مهمترین نظرها و پیشنهادهای نخبگان در این نشست شامل لزوم تسریع در تصویب طرح های تحقیقاتی موسسه نیماد، متناسب نبودن اعتبارات پژوهشی، ضرورت استفاده از نخبگان در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، لزوم حمایت از تحقیقات پیشگیرانه، تقویت ارائه تسهیلات به نخبگان، ضرورت بازنگری در خصوص افزایش ظرفیت پزشکی باتوجه به کافی نبودن زیرساخت های آموزشی و درمانی در کشور، تقویت خدمات دوراپزشکی، ارتقای سواد سلامت، ترویج سبک زندگی سالم و همچنین تقویت مشارکت دانشجویان و دانشگاه ها با صنعت بود.
در این نشست، مشمولان تسهیلات و برگزیدگان طرحهای بنیاد در رشتههای پزشکی و حوزههای تخصصی مرتبط با سلامت به بیان مسائل و پیشنهادهای خود در حوزه اختیارات وزارت ارتباطات پرداختند.
برای نخبگان و مستعدان حاضر در جلسه فرصتی فراهم شد تا در حضور مسئولان به بیان مسائل و دغدغههای خود بپردازند. لزوم تسریع در تصویب طرحهای تحقیقاتی مؤسسه نیماد، متناسب نبودن اعتبارات پژوهشی، ضرورت استفاده از نخبگان در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، لزوم حمایت از تحقیقات پیشگیرانه، تقویت ارائه تسهیلات به نخبگان، ضرورت بازنگری در خصوص افزایش ظرفیت پزشکی باتوجه به کافی نبودن زیرساختهای آموزشی و درمانی در کشور، تقویت خدمات دوراپزشکی، ارتقای سواد سلامت، ترویج سبک زندگی سالم و همچنین تقویت مشارکت دانشجویان و دانشگاهها با صنعت از اهم موضوعات مطرح شده در این دیدار بود.
نظر دهید