توسط بنیاد نخبگان استان تهران
مراسم رونمایی از کتاب زندگینامه «دکتر مهدی بلالیمود» با عنوان «از مود تا لاهه» برگزار شد
مراسم تکریم مهدی بلالیمود، نخبه معاصر و رونمایی از کتاب «از مود تا لاهه» با حضور معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نخبگان و سرآمدان کشور در محل بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.
مراسم تکریم مهدی بلالیمود نخبه معاصر و رونمایی از کتاب «از مود تا لاهه»؛ زندگینامه روایی این نخبه معاصر به همت بنیاد نخبگان استان تهران و با همکاری دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان، روز شنبه 4 شهریور 1402 در سالن اجتماعات بنیاد تهران برگزار شد.
در این مراسم، یاسین کیخا؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه متأسفانه برخی پزشکان به بیمار و مجروح نگاه انسانی ندارند، گفت: پزشک واژه مقدسی است که تقدس خود را از اطبا و پزشکان بزرگی مانند دکتر بلالیمود گرفته است.
وی افزود: جامعه نخبهپرور تکریم عالم را به عنوان یک اصل میپذیرد. بنیاد ملی نخبگان نیز برای اینکه جریان نخبهپروری را در کشور نهادینه کند، نیازمند تکریم علم و به تبع آن تکریم اندیشمندان و عالمان و الگوسازی از آنان است.
کیخا ادامه داد: علامه جعفری معتقد بودند که قدر و ارزش انسان به چیزی است که دوست دارد که البته این جمله را از آموزههای حضرت امیر علیهالسلام وام گرفته بود؛ این یعنی ارزش انسان در بزنگاههای تاریخ مشخص میشود.
وی ادامه داد: با خواندن این کتاب، استاد بلالیمود را که در بزنگاه تاریخی زندگی خود خدمت به مردم و کشور را انتخاب کرد و مسیر مهاجرت معکوس را در پیش گرفت و به وطن بازگشت، تحسین کردم. جامعه جوان باید از این سرمایه بزرگ الگو بگیرد.
حیدر مفتاحیزاده؛ سرپرست بنیاد نخبگان استان تهران نیز ضمن تأکید بر ضرورت الگوسازی از نخبگان و مفاخر کشور، گفت: جامعه باید قدردان اندیشمندان و سرآمدان باشد و این افراد باید به عنوان الگو به نسل جوان معرفی شوند. به همین دلیل بنیاد نخبگان استان در دور جدید فعالیتهای خود برگزاری مراسم تکریم و الگوسازی از مفاخر را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به رشادتهای دکتر بلالیمود در عرصه دفاع مقدس و درمان جانبازان شیمیایی، افزود: حس وطندوستی تخصص حرکت در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی و خدمت به جامعه شاخصهایی است که استاد بلالیمود را به یک نخبه تمام عیار برای جامعه مستعدان تبدیل کرده است.
علیرضا کمری؛ نویسنده و نظریهپرداز فرهنگی نیز کتاب «از مود تا لاهه» را ارزشمند خواند و اظهار داشت: این اقدام بنیاد ملی نخبگان در تألیف این کتابهای ارزشمند، قابل تقدیر است.
وی روایت تجربه زیسته دانشمندان در قالب کتاب را اقدامی الگوساز توصیف کرد و گفت: اهل علم در حوزه مطالعات تاریخی اعتقاد دارند رخداد زمانی رخ خواهد داد که به روایت رسیده باشد و این روایت میتواند کتبی و یا شفاهی باشد که البته بهترین نوع روایت کتبی است.
کمری با بیان اینکه با خاموشی و سکوت، رشدی حاصل نمیشود و وجود در گرو اظهار است، تأکید کرد: منزلت وجودی انسان و وجه ماندگار او نسبت به دیگر موجودات، معطوف به اندیشه و عمل به اندیشه است. به گفته سقراط، زندگی بدون اندیشه به زحمتش نمیارزد.
این نویسنده با اشاره به خدمات نخبگانی استاد بلالیمود و تأکید بر لزوم پاسداشت این شخصیت علمی و فرهنگی، تصریح کرد: در عالم چیزی بالاتر از علم و دانش نیست که البته علم نیز به واسطه عالم ظهور و بروز مییابد.
نصرتالله محمودزاده؛ نویسنده و فعال فرهنگی با اشاره به اینکه نخبگان، علم را به معرفت تبدیل میکنند، اظهار داشت: استاد بلالیمود خدمات بسیار ویژهای به کشور و جامعه بومی داشت که دوران دفاع مقدس تلاشهای وی برای درمان جانبازان شیمیایی، بهترین نماد آن است.
وی با بیان اینکه استاد بلالیمود عمر خود را بر بالین هزاران جانباز شیمیایی صرف کرد، گفت: مهاجرت معکوس بزرگانی مانند استاد دوایی، استاد بلالیمود و دکتر چمران و خدمات بیبدیل آنان به کشور جای غبطه دارد.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه شلمچه شاهد رشادتهای استاد بلالیمود است، یادآور شد: کتاب «از مود تا لاهه» به بهترین شکل زندگی این استاد بزرگ و این دانشمند تاثیرگذار را روایت کرده است.
محسن شاهرضایی؛ مدیرکل دفتر تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان نیز با اشاره به اینکه اهمیت این کتابها و سختی نوشتن آنها باید بیان شود، گفت: کشف اسرار زندگی یک دانشمند از کشف یک معدن سختتر و ارزشمندتر است.
وی با اشاره به برخی از دشواریهای نگارش کتابهای زندگینامه روایی نخبگان، افزود: این کتابها گرچه با قلم داستانی نوشته میشود اما آثاری پژوهشی هستند چرا که در این کتابها سبک زندگی گذشتگان و مناسبات اجتماعی آن دوران به خوبی مکتوب شده است و مخاطب میتواند با خواندن این کتابها روزمرگیهای یک فرد نخبه در زندگی فردی و اجتماعی را به خوبی بشناسد. مسأله بعد، احیای نام بزرگان در این کتابهاست. به عنوان نمونه در کتاب «از مود تا لاهه» نام دکتر قریب بارها ذکر میشود که همین موضوع به ماندگاری نام این بزرگان در تاریخ کشور کمک شایانی میکند.
شاهرضایی ادامه داد: نسل جدید باید به کمک اصحاب رسانه با این کتابها آشنا شود. تحقق این امر نیازمند جریانسازی رسانهای است تا نسل جدید با سر و راز زندگی مفاخر آشنا شود.
مدیرکل دفتر تکریم سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به خدمات منحصر به فرد استاد بلالیمود، خاطرنشان کرد: خدمات این استاد بزرگ التیامبخش دردهای جانبازان شیمیایی بود و اگر نبود فداکاریهای وی، قطعاً آسیبها و تبعات جنگ تحمیلی بیشتر از این بود.
مرضیه نظرلو؛ نویسنده کتاب «از مود تا لاهه» ضمن تشکر از خانواده دکتر بلالیمود و شخص وی، گفت: امیدوارم این کتاب مورد توجه جامعه مخاطب فرهیخته قرار بگیرد.
مریم خوردی؛ دندانپزشک کودک و همسر استاد بلالیمود نیز بیان داشت: در تمام این سالها، شاهد رنج جانبازان شیمیایی و تلاش شبانهروزی دکتر بلالیمود برای درمان این عزیزان بودم و امروز به خودم افتخار میکنم که در این مسیر همراهی کردم.
وی افزود: هنوز بهترین و ارزشمندترین دوستان و آشنایان ما جانبازان شیمیایی هستند.
در ادامه این مراسم، دکتر مهدی بلالیمود؛ نخبه سمشناسی و پزشک شاخص کشور با اشاره به سیر علمی خود، تصریح کرد: بسیاری از متخصصان و محققان کشور در علم از من پیشی گرفتند که این نشاندهنده رشد علمی کشور است. بزرگترین افتخار من همین دانشجویان هستند.
وی با ارزشمند توصیف کردن اقدام بنیاد ملی نخبگان در تکریم مفاخر و سرآمدان بومی، افزود: تجربیات آموزشی، پژوهشی و درمانی بزرگان پزشکی کشور میتواند برای نسل جوان راهگشا باشد.
بلالیمود به برخی از فراز و نشیبهای زندگی خود در مسیر حرفهای اشاره و اظهار کرد: در مسیر نخبگی فرد باید تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد روحیه ملی برای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور، این مهم را لازمه رسیدن به توسعه و پیشرفت کشور دانست و اظهار داشت: این امر میتواند در روند تحقیقات علمی سرعت و شفافیت ایجاد کند. موضوعی که بهخوبی در دوران دفاع مقدس نقش خود را نشان داد. همان روحیه ملی زیربنای موفقیتهای کشور در بخش درمان در دوران دفاع مقدس شد و من نیز خوشحالم که در این مسیر در حد توان خود توانستم به جانبازان شیمیایی خدمت کنم گرچه در اوایل جنگ امکانات کشور بسیار محدود و ناچیز بود.
این نخبه سمشناسی تصریح کرد: قطعاً دستاوردهای کشور در حوزه درمان جانبازان شیمیایی بهتنهایی حاصل نشد؛ بلکه نتیجه همکاری مسئولان و محققان در آن دوران بود که بهمعنای واقعی دلسوز و متخصص بودند.
در این مراسم، پیام محمدعلی زلفیگل؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز قرائت شد.
در متن این پیام آمده است: انسان، بقای خویش را مدیون کاشفان کریم علم است که عمر خویش را در کنج کتابخانهها و آزمایشگاها و گوشه گمنامیها، ورق زدند و سخاوتمندانه، همه ثروت و سرمایه خویش را گنجینهوار به امروز و فردا بخشیدند تا همچون نوشدارو در هفتخوانهای جهل، عصا و مرهم و علاج و عزت انسان شود. روزگارانی را بهیاد آوریم که لشکر بیرحم طاعون و وبا و سرطان و سل و کرونا نتوانست طومار انسان را در هم پیچد و تیرهای زهرآگین نیستی و نابودی به سپر استوار علم، راهی به جسم و جان انسان پیدا نکردند. علم، هماره علامت پیروزی و بهروزی انسان بوده است و هماره علامت پیروزی و بهروزی انسان خواهد بود که این معجزه، مولود رحمت خالقیست که به اتقان و اعتقاد فرموده است: ونفخْت فیه منْ روحی و با سزاوار دانستن انسان، خطاب به خویش میگوید: فتبارک اللّه أحْسن الْخالقین.
اعتزاز عالمان، فریضه و فضیلتیست که از ستایش خالق به ستایش مخلوق ختم میگردد و نور امید و آگاهی را در اضلاع زیستی انسان روشن نگاه میدارد.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خلعت خدمت به فرهیختگان و فرخندگان دانش را بر دوش دارد و بدین وظیفه، شکرگزار است که میتواند در آیینهی اعاظم علم، به تربیت نسلهای نوین علم و دانشمندان دوباره بیندیشد.
در این نوبت، فروتنانه، این افتخار بر من ارزانی شده است که به ستایش بزرگمردی از جهان دانش، اندکقدمی بردارم و به قدر قلمی، ذکر خیری ثبت کنم بلکه در زمره مخلصان و مخدومان دانایی خطاب گردم.
آقای دکتر "مهدی بلالیمود" نام نمایان و یگانه دوران است که به روشنی میتواند برهان دوام دانشمندان و فخر فرهیختگان این روزگار باشد. شرح شایستگیها و بیشمار امتیازات فردی و معجزات علمی آنگونه بوده است که به افتخار پدر علم سمشناسی خطاب گردد.
فرزند برومندی که از دوردستهای نقشه نازنین ایران برخاست اما همچون خورشید، روشناییبخش این سرزمین و سفیر سربلندی ایرانیان در بلاد بینالملل گردد.
ایراندوستی استاد بهرغم سفرهگستریهای بسیار قدرتهای علمی جهان، مثل سایریست که از آن جمله میتوان به روزگار درمان و آگاهی بخشی و دفاع علمی از قربانیان حملات شیمیایی در جنگ تحمیلی اشاره کرد.
خرسندم که میتوانم در جشن نکوداشت و رونمایی از کتاب زندگی آن مجاهدمرد علمی و دانشیمرد مشهور، قدردان وجود و ستایشگر رنجها و ریاضتهایش باشم و خداوند را بدین همعصری و همکاری شکرگزار باشم.
عمر بسیار بباید پدر پیر فلک را/ تا دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید
لازم به ذکر است، در پایان این برنامه از کتاب «از مود تا لاهه»، زندگینامه روایی دکتر مهدی بلالیمود؛ نخبه سمشناسی و پزشکی کشور رونمایی شد.
نظر دهید