باسمه تعالی
زندگینامه
جواد فرهودی در شهریور ماه سال 1322 در شهرستان «مراغه» در یک خانواده متوسط و مذهبی متولد شد. درسال 1340 در کنکور دانشسرای مقدماتی تبریز با رتبه اول در میان داوطلبان شهرستان مراغه حائز شرایط ادامه تحصیل در دانشسرای مقدماتی تبریز شد. از سال 1345 در دبیرستانهای مراغه بهعنوان دبیر ریاضیات، زبان انگلیسی، و تعلیمات دینی به تدریس اشتغال داشت و در سال 1348 با رتبه 49 کشوری در کنکور سراسری، برای ادامه تحصیل در رشته کارشناسی آبیاری وارد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران-پردیس کرج شد.
از اول سال 1353 از خدمت آموزش و پرورش به «دانشکده کشاورزی و دامپروری رضائیه (دانشگاه ارومیه فعلی)» منتقل و به تدریس درس آبیاری پرداخته، و نسبت به تاسیس و راه اندازی دو آزمایشگاه هیدرولیک و آبیاری اقدام کرد. وی در سال 1355 موفق به دریافت «بورس تحصیلی از کشور انگستان» گردید. تحصیلات عالی خود را در دانشگاه کرانفیلد (دانشکده ملی کشاورزی واقع در سیلسو) و دانشکده فنی ساتمپتون در رشته «سازههای آبی» (با تخصص آبشستگی پایاب سدها) به پایان برد. در 26 آبانماه 1358 به میهن خود بازگشته و در دانشگاه ارومیه، با مرتبه «استادیاری» مشغول خدمت شد.
تاسیس «کارگاه پژوهشی مدلهای هیدرولیکی» در گروه آبیاری دانشگاه ارومیه و طراحی دو فقره سد انحرافی در ارومیه از دیگر خدمات دکتر فرهودی است. وی از سال 1379 تا 1384 به عنوان «رایزن علمی در قاره اقیانوسیه و مالزی» منصوب شد و پس از بازگشت به کشور در گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران به تربیت دانشجویان مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی پرداخت.
دکتر جواد فرهودی از دوران نوجوانی علاوه بر تحصیل، آموزش، تحقیق و کارهای اجرایی؛ در امور فرهنگی- اسلامی- مردمی نیز فعال بوده است. در فضای دانشگاهی و غیردانشگاهی اخلاق نیکو؛ چهره خندان؛ انرژی سرشار؛ جدیت و سختکوشی؛ تشویق و امیدرسانی و کمک به دانشجویان، فارغ التحصیلان، کارمندان و اساتید جوان، از ویژگیهای شاخص ایشان است.
------------------------------
خلاصه مراسم
بنیاد نخبگان استان تهران در راستای تقدیر از مقام و جایگاه رفیع مفاخر علمی- فرهنگی و همچنین شناخت بیشتر اجتماع نخبگانی با این ثروتهای ملی و الگوپذیری از آنان، رویدادهای فرهنگی با هدف نکوداشت چهرههای برجسته علمی کشور برگزار میکند.
بدین منظور، مراسم نکوداشت یکی از مفاخر علمی معاصر کشور، استاد دکتر جواد فرهودی با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، انجمنهای علمی مرتبط (انجمن علوم و مهندسی آب، انجمن هیدرولیک ایران، انجمن علمی سیستمهای سطوح آبگیر باران، انجمن علوم و مهندسی منابع آب، انجمن مهندسی رودخانه ایران و انجمن آبخیزداری) و استادان دانشگاهی از دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت مدرس در تاریخ 11/7/1395 در بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.
در این رویداد آقای دکتر علی وطنی (معاون وقت توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری)، آقای دکتر حسینعلی بهرامی (دبیر وقت ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست)، آقای دکتر محمد قنادی (قائم مقام وقت سازمان انرژی اتمی ایران)، آقای دکتر محمدحسین امید (معاون وقت امور اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، دکتر رحمت ستوده قرهباغ (قائم مقام وقت معاون پژوهشی دانشگاه تهران)، آقای دکتر سیدحسین گلدانساز (رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران)، آقای دکتر حب نقی (رئیس دانشگاه ارومیه)، استادان دانشگاهی، اعضای انجمنهای علمی و تخصصی در حوزههای مرتبط، مسئولین دستگاههای اجرایی و مدیران صنعت آب و مستعدین برتر استان تهران شرکت داشتند.
در این مراسم که با تلاوت آیاتی از کلامالله و پخش سرود ملی آغاز شد، یدالله اردوخانی (رئیس وقت بنیاد نخبگان استان تهران) به اهمیت تکریم و تجلیل از مقام علمیوفرهنگی نخبگان کشور اشاره کرد و آن را بهترین راه برای الگوسازی از این افراد دانست. وی افزود: هدف از برگزاری این قبیل مراسم تنها تکریم و تقدیر از خدمت بینظیر نخبگان نیست، بلکه بنیاد ملی نخبگان در پی آن است که از این طریق، نخبگان را بهعنوان الگوی خدمترسانی به جامعه معرفی کرده و مسیر پیش روی مستعدینبرتر را روشن کند.
همچنین دکتر مهدی یاسی، دکتر محمد قنادی مراغه، دکتر صالح کوچکزاده، دکتر محمد کیافر و دکتر حسینعلی بهرامی در خصوص ابعاد علمی، سلوک اخلاقی و فعالیتهای اجرایی دکتر فرهودی در دانشگاه ارومیه و دانشگاه تهران و نیز تصدی پستهای اجرایی این استاد بزرگوار بهویژه در دوران دفاع مقدس سخنرانی کردند. در ادامه این مراسم نیز، استاد دکتر جواد فرهودی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران ضمن تشکر از بنیاد ملی نخبگان، تکریم و پاسداشت مقام علمی فرهنگی نخبگان و سرآمدان را اقدامی مثبت در هدایت جوانان خاصه مستعدانبرتر دانست و گفت: برگزاری این قبیل مراسم درخور تقدیر و ستایش است، و از مستعدین برتر خواست بهگونهای حرکت کنند که فخر ایران در آینده باشند. همچنین دکتر فرهودی در خصوص بحران آب و ضرورت همیاری همگانی (قوای سهگانه و ملت ایران) در مواجهه با این بحران در عصر حاضر سخنرانی کردند.
در انتهای مراسم به رسم یادبود هدایایی تقدیم دکتر فرهودی شد.
------------------------------
ارجنامه
بسماللّهالنور
((ارج نامه))
استاد ارجمند جناب آقای دکترجواد فرهودی
مردان بزرگ و جاودانه مردانی با علم نافع و عمل صالح اند که خدمت بی منّت به همنوعان را مشی خود قرار داده و در این راه از هرگونه ایثار و فداکاری دریغ نمی ورزند .و خداوند سبحان را شاکریم که در این مقطع از زمان، کشور ما از وجود ارزشمند چنین الگوهایی بهره مند بوده و خواهد بود. از این رو بنیاد ملّی نخبگان مفتخر است از زحمات بی شائبه جنابعالی در حوزه آب که مهمترین مولفه حیات است تقدیر به عمل آورده و زندگی علمی جنابعالی را در مطالعه، تدریس، تألیف وتحقیق در بخشهای مختلف که منجربه تربیت شاگردان بزرگ است را به عنوان الگو برای مستعدین برتر معرفی نماید. لذا به پاس زحمات جنابعالی لوح "ارج نامه" حاضر را تقدیم نموده و از خداوند متعال توفیق روزافزون را برای جنابعالی مسئلت داریم.
سورنا ستاری
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور
و رئیس بنیاد ملی نخبگان
------------------------------
تصاویر مراسم
------------------------------
هنرنامه دکتر جواد فرهودی
قدر اهل هنر کسی داند که هنرنامهها بسی خواند
شرح مختصری از زندگینامه و نیز چکیده سخنرانیهای ایراد شده در مراسم یادمانی تکریم نخبگان و سرآمدان برگزار شده توسط بنیادهای نخبگان استانی تحت عنوان هنرنامه مکتوب شده است.
------------------------------
سلسله سخنرانیهای ایراد شده در مراسم یادمانی تکریم نخبگان و سرآمدان برگزار شده توسط بنیادهای نخبگان استانی تحت عنوان کتاب طواف شمع مکتوب شده است.
------------------------------
کلیپ نکوداشت دکترجواد فرهودی