بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/06/05 - 08:11
  • - تعداد بازدید: 235
  • - تعداد بازدیدکننده: 230
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مراسم تکریم مهدی بلالی‌مود نخبه معاصر/

انسان، بقای خویش را مدیون کاشفان کریم علم است

انسان، بقای خویش را مدیون کاشفان کریم علم است که عمر خویش را در کنج کتابخانه‌ها و آزمایشگاها و گوشه‌ی گمنامی‌ها، ورق زدند.

مراسم تکریم مهدی بلالی‌مود نخبه معاصر و رونمایی از کتاب «از مود تا لاهه»؛  زندگی‌نامه روایی این نخبه معاصر به همت بنیاد نخبگان استان تهران و با همکاری دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان، روز شنبه 4 شهریور 1402 در سالن اجتماعات بنیاد تهران برگزار شد.


در این مراسم، پیام محمدعلی زلفی‌گل؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز قرائت شد.


در متن این پیام آمده است: انسان، بقای خویش را مدیون کاشفان کریم علم است که عمر خویش را در کنج کتابخانه‌ها و آزمایشگاها و  گوشه گمنامی‌ها، ورق زدند و سخاوتمندانه، همه ثروت و سرمایه خویش را گنجینه‌وار به امروز و فردا بخشیدند تا هم‌چون نوشدارو در هفت‌خوان‌های جهل، عصا و مرهم و علاج و عزت انسان شود. روزگارانی را به‌یاد آوریم که لشکر بی‌رحم طاعون و وبا و سرطان و سل و کرونا نتوانست طومار انسان را در هم پیچد و تیرهای زهرآگین نیستی و نابودی به سپر استوار علم، راهی به جسم و جان انسان پیدا نکردند. علم، هماره علامت پیروزی و بهروزی انسان بوده است و هماره علامت پیروزی و بهروزی انسان خواهد بود که این معجزه، مولود رحمت خالقی‌ست که به اتقان و اعتقاد فرموده است: ونفخْت فیه منْ روحی و با سزاوار دانستن انسان، خطاب به خویش می‌گوید: فتبارک اللّه أحْسن الْخالقین.

اعتزاز عالمان، فریضه‌ و فضیلتی‌ست که از ستایش خالق به ستایش مخلوق ختم می‌گردد و نور امید و آگاهی را در اضلاع زیستی انسان  روشن نگاه می‌دارد.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خلعت خدمت به فرهیختگان و فرخندگان دانش را بر دوش دارد و بدین وظیفه‌، شکرگزار است که می‌تواند در آیینه‌ی اعاظم علم، به تربیت نسل‌های نوین علم و دانشمندان دوباره بیندیشد.

در این نوبت، فروتنانه، این افتخار بر من ارزانی شده است که به ستایش بزرگ‌مردی از جهان دانش، اندک‌قدمی بردارم و به قدر قلمی، ذکر خیری ثبت کنم بلکه در زمره مخلصان و مخدومان دانایی خطاب گردم.

آقای دکتر "مهدی بلالی‌مود" نام نمایان و یگانه دوران است که به روشنی می‌تواند برهان دوام دانشمندان و فخر فرهیختگان این روزگار باشد. شرح شایستگی‌ها و بی‌شمار امتیازات فردی و معجزات علمی آن‌گونه بوده است که به افتخار پدر علم سم‌شناسی خطاب گردد.

فرزند برومندی که از دوردست‌های نقشه نازنین ایران برخاست اما هم‌چون خورشید، روشنایی‌بخش این سرزمین و سفیر سربلندی ایرانیان در بلاد بین‌الملل گردد.

ایران‌دوستی استاد به‌رغم سفره‌گستری‌های بسیار قدرت‌های علمی جهان، مثل سایری‌ست که از آن جمله می‌توان به روزگار درمان و آگاهی بخشی و دفاع علمی از قربانیان حملات شیمیایی در جنگ تحمیلی اشاره کرد.

خرسندم که می‌توانم در جشن نکوداشت و رونمایی از کتاب زندگی آن مجاهدمرد علمی و دانشی‌مرد مشهور، قدردان وجود و ستایشگر رنج‌ها و ریاضت‌هایش باشم و خداوند را بدین هم‌عصری و همکاری شکرگزار باشم.

عمر بسیار بباید پدر پیر فلک را/ تا دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید

 

لازم به ذکر است، در پایان این برنامه از کتاب «از مود تا لاهه»، زندگی‌نامه روایی دکتر مهدی بلالی‌مود؛ نخبه سم‌شناسی و پزشکی کشور رونمایی شد.

 

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 167003

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید