در آیین اختتامیه جشنواره حرکت مطرح شد
جایگاه بنیاد ملی نخبگان با حضور در دانشگاهها معنی پیدا میکند
نهمین جشنواره حرکت دانشگاه تربیت مدرس ویژه انجمنهای علمی- دانشجویی و کانونهای فرهنگی و اجتماعی، با حضور رئیس دانشگاه و رئیس بنیاد نخبگان استان تهران 14 اسفند 1402 در سالن اجتماعات شهید چمران آن دانشگاه برگزار شد.
نهمین جشنواره حرکت دانشگاه تربیت مدرس ویژه انجمنهای علمی- دانشجویی و کانونهای فرهنگی و اجتماعی 14 اسفند 1402 در سالن اجتماعات شهید چمران آن دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم، دکتر حیدر مفتاحیزاده، رئیس بنیاد نخبگان استان تهران؛ دکتر مجتبی انصاری، معاون بنیاد؛ دکتر فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس، دکتر صادق دردایی، معاون دانشجویی و فرهنگی- اجتماعی و جمعی از دبیران انجمنهای علمی و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس حضور داشتند.
دکتر مفتاحیزاده طی سخنانی اظهار داشت: جایگاه بنیاد ملی نخبگان با حضور در دانشگاهها معنی پیدا میکند چرا که اثرگذاران واقعی کشور از دل دانشگاه بیرون میآیند. با توجه به اهمیت دانشجویان و اساتید مشاور در بحث انجمنها، ما برای اقداماتی که جهت حمایت از دانشجویان برنامهریزی میشود از نظرات اساتید استفاده میکنیم تا این برنامهها با نگاه مشورتی تهیه و اجرا شود. بنیاد ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه تربیت مدرس و مجتمع پژوهشی و نوآوری دارد و سفیران بنیاد در این دانشگاه حضوری فعال دارند.
وی با اشاره به ایجاد دو تغییر اساسی در برنامههای بنیاد ملی نخبگان، توضیح داد: بنیاد ملی نخبگان برآن است که خود برای یافتن نخبگان دانشگاهها اقدام کند. تا پیش از این افراد با پر کردن فرمهای خود اظهاری و بر اساس شایستگیهای خود با بنیاد مرتبط میشدند اما برخی از نخبگان با وجود شایستگی، خود را معرفی نمیکردند. بنابراین بنیاد خود به دنبال پیدا کردن اساتید و دانشجویان نخبه میرود. همچنین حمایت از اساتید «شاگردمحور شبکه ساز» یکی از برنامههای جدید بنیاد است. ما اساتید علمی بسیار قوی و شایستهای داریم اما بهنظر میرسد حس شاگردپروری کم رنگ شده است. از اینرو بنیاد خود به دنبال شناسایی اساتید نخبه و نخبهپرور میرود و خدمات و طرحهای مختلفی به این اساتید پیشنهاد میدهد. این طرح به زودی آغاز میشود و اجرای آزمایشی آن در دانشگاهها ازجمله دانشگاه تربیت مدرس رقم خواهد خورد. با اجرای این طرح، اساتید دانشجوهای نخبه و فعال را شناسایی و برای همکاری انتخاب میکنند.
دکتر مفتاحیزاده افزود: اساتید مشاور در انجمنهای علمی- دانشجویی، جزئی از اساتید نخبهپرور محسوب میشوند و امتیازهایی به آنها داده میشود. همچنین در سال 1403 در خصوص انجام بازدیدهای راهیان پیشرفت، بنیاد با اعطای تسهیلات به انجمنها، حمایت خود را محقق خواهد کرد. تشکیل هستههای علمی- فرهنگی اساتید ویژه اساتید مشاور انجمنها از دیگر اقدامات انجام شده است. بنیاد نخبگان استان تهران آماده دریافت طرح و ایدههای جدید اساتید و دانشجویان است تا فعالیتها با قدرت بیشتری ادامه یابد.
دکتر دردایی، معاون دانشجویی و فرهنگی- اجتماعی گفت: یکی از چالشهایی که در حوزه معاونت با آن مواجه بودیم، کم رنگ شدن فعالیتهای انجمنهای علمی-دانشجویی و همچنین کم شدن تعداد انجمنهای فعال بود که به دلیل تداوم محدودیتهای کرونایی این مشکل ایجاد شد. در دو سال گذشته با حمایت دکتر دانشجو رئیس دانشگاه، بحث افزایش فعالیت انجمنها و افزایش تعداد انجمنهای فعال به عنوان یکی از اولویتهای معاونت دانشجویی و فرهنگی- اجتماعی مورد توجه ویژه قرار گرفت و بر اساس آخرین آمار، دانشگاه تربیت مدرس از لحاظ تعداد انجمنهای فعال و همچنین فعالیت انجمنهای علمی- دانشجویی دارای رتبه یک در کشور است.
وی افزود: ما در دو سال اخیر علاوه بر توسعه کمی فعالیتهای انجمنها، توسعه کیفی فعالیتها را نیز جز اولویتها قرار دادیم. در سند راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه که اخیرا تهیه شده، تلاش کردیم به بحث ارتقاء کیفیت فعالیتهای انجمن ها بیشتر توجه کنیم و در این زمینه آماده دریافت پیشنهادهای شما هستیم.
دکتر دردایی با بیان این نکته که موفقیتهای حاصل شده توسط انجمنهای علمی- دانشجویی مرهون تلاش اساتید مشاور انجمنهاست، اظهار داشت: این اساتید بار سنگین هدایت انجمنها را بر عهده دارند و به همین منظور از اساتید مشاور چندین درخواست و تقاضا دارم. اولین درخواست من از اساتید، تداوم ثبت فعالیتهایشان در سامانه «فرنما»ست. دومین مورد در خصوص برنامههای بازدیدی است که در راستای ارتباط با صنعت برگزار میکنند. از اساتید درخواست دارم این بازدیدها را در قالب «راهیان پیشرفت» برگزار و دانشجویان را با ظرفیتهای موجود در کشور بیشتر آشنا کنند. سومین درخواست از اساتید مشاور این است که برگزاری فعالیتها در انجمن (اجرا و برنامهریزی) با هدف انتقال تجارب بهصورت تیمی و گروهی انجام شود. بهعنوان تقاضای چهارم، از اساتید مشاور میخواهم که تجربیات خود در انجمنها را به اساتید دیگر گروه که در این زمینه فعالیتی ندارند انتقال دهند و در فرصتهای معتنم سایر اساتید را با ظرفیتهای انجمنها آشنا کنند. در آخر نیز از اساتید تقاضا دارم ما را از پیشنهادها و انتقادات خود بهرهمند کنند.
معاون دانشجویی و فرهنگی- اجتماعی دانشگاه در پایان با قدردانی از زحمات دکتر شریعتی مدیر اجتماعی و تشکل ها و دیگر همکاران گفت: مهمترین رکن موفقیت انجمنهای دانشگاه تربیت مدرس، دانشجویان فعال، دبیران انجمنها و شورای دبیران هستند. با توجه به ویژگی تحصیلات تکمیلی بودن دانشگاه تربیت مدرس و توانمندیهای قابل توجه این دانشگاه مولود انقلاب، امیدوارم حمایتهای بنیاد نخبگان استان تهران در حوزههای مختلف بیشتر شود.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه به سخنرانی پرداخت. وی دانشگاه را محل آموزش، کسب تجربه، بروز و رشد استعدادها، فراگیری و توسعه علم، شکوفایی نخبگان، یادگیری مهارتها، افزایش توانمندیها، محل یافتن راه حل مشکلات کنونی و آتی کشور، محل تبیین نظرات علمی و تخصصی، محل حرکت به سمت پیشرفت کشور از طریق تخصص، محل تعامل و تبادل نظرات علمی از طریق سمینارها و همایش ها، محل تمرین آزادگی، تمرین نظم و احترام، تمرین کار جمعی و گروهی، تحمل نقطه نظرات مخالف و محل دوستیها و رفاقت ها قلمداد کرد و گفت: انجمنهای علمی- دانشجویی در تمامی این زمینهها همراه دانشگاه هستند و با افزایش توانمندی دانشجویان به آنها کمک میکنند تا قدرت کارآفرینی و ورود به بازار کار را بدست آورند.
دکتر دانشجو با اشاره به وجود 120 انجمن علمی- دانشجویی فعال در دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: به حضور شما دانشجویان و وجود 120 انجمن فعال در دانشگاه، افتخار میکنم. فعالیتهای شما و اساتید دانشگاه است که باعث شده، دانشگاه تربیت مدرس با سن کم خود دارای چنین جایگاه علمی و پژوهشی والایی در بین دانشگاههای کشور باشد.
رئیس دانشگاه ضمن قدردانی از معاونت دانشجویی و فرهنگی- اجتماعی برای فعال کردن انجمنها گفت: وجود دانشجویان با نشاط که به علم عشق میورزند و با وجود محدودیتها و تنگناها برای پیشرفت کشور فعالیت میکنند، بسیار مغتنم و قابل تقدیر است و ما نیز از فعالیتهای آنان پشتیبانی و حمایت کرده و خواهیم کرد.
دکتر دانشجو در ادامه از نخبگان و اعضای انجمنها که مایل هستند به عنوان مشاور رئیس دانشگاه فعالیت کنند، خواست اسم و شماره تماس خود را در اختیار دفتر ریاست قرار دهند تا پس از بررسی و انتخاب نهایی با آنان در تصمیم گیریها برای فعالیت دانشگاه و انجمنها، رفع مشکلات موجود و ایجاد نشاط در دانشگاه، جامعه و کشور مشورت شود.
وی تصریح کرد: اگر «تجربه» در کنار «شور و نشاط جوانی» قرار گیرد، از تؤام شدن این دو با یکدیگر، نتایج خوبی حاصل میشود. از شما دانشجویان میخواهم پس از دانشآموختگی، ارتباط خود با دانشگاه را حفظ کنید و همواره از محل تحصیل خود حمایت نمایید. نگاه ما باید نگاهی به آینده باشد و از شما نیز توقع دارم پس از فارغالتحصیلی همچنان برای دانشگاه خود و رفع مشکلات آتی آن تلاش کنید.
در ادامه مراسم با حضور رئیس، معاون دانشجویی و فرهنگی- اجتماعی، معاون پژوهشی و فناوری و معاون برنامه ریزی، نظارت و فناوری اطلاعات دانشگاه از برگزیدگان جشنوارهای ملی و بین المللی حرکت، دبیران و اعضای انجمن های برتر تقدیر شد.
در حاشیه این مراسم، بنیاد نخبگان استان تهران، بهمنظور آشنایی بیشتر دانشجویان با تسهیلات و شیوهنامههای جدید بنیاد و هچنین پاسخ به سؤالات و ابهامهای دانشجویان، میز پاسخگویی را با حضور کارشناسان بنیاد برپا کرد.
نظر دهید