در جلسه توجیهی برای برگزیدگان تشریح شد
فرایند اجرای شیوهنامه شناسایی، رشد و تعالی دانشجویان در مسیر نخبگی
با حضور مدیرکل دفتر شناسایی و توانمندسازی بنیاد ملی نخبگان و رئیس بنیاد نخبگان استان تهران، فرایند اجرای شیوهنامه شناسایی، رشد و تعالی دانشجویان در مسیر نخبگی برای برگزیدگان مرحله نخست این طرح تشریح شد.
مسئولان و کارشناسان بنیاد ملی و بنیاد نخبگان استان تهران طی نشستی با گروه نخست راه یافته به طرح مسیر نخبگی، شیوهنامه شناسایی، رشد و تعالی دانشجویان در این طرح را تشریح کردند.
در این نشست که روز دوشنبه 4 تیر 1403 برگزار شد، دکتر سیده زهرا مرتضوی، مدیرکل دفتر شناسایی و توانمندسازی بنیاد ملی نخبگان؛ دکتر حیدر مفتاحیزاده، رئیس و دکتر مجتبی انصاری معاون بنیاد نخبگان استان تهران همراه با جمعی از کارشناسان بنیاد در این نشست حضور داشتند.
طی این جلسه، اهداف طرح شناسایی، رشد و تعالی دانشجویان در مسیر نخبگی بنیاد ملی نخبگان همراه با تسهیلات درنظر گرفته شده بیان شد. همچنین حاضرین در جلسه که خود از نخستین راهیافتگان به این طرح هستند، با انجام پرسش و پاسخ از مسئولان و کارشناسان، راهنمایی و اطلاعات لازم را دریافت کردند.
بنیاد ملی نخبگان با توجه به مأموریتهای خود ذیل «سند راهبردی کشور در امور نخبگان»، ایستگاههای مسیر نخبگی را شناسایی و با کمک نهادهای مرتبط برای پشتیبانی از مشمولان هر ایستگاه برنامهریزی کرده است.
رویکرد بنیاد، شناسایی «اجتماعات نخبگانی» از طریق رصد رفتار و فعالیتهای نخبگانی آنان در تمامی حوزهها شامل: علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری، قرآن، هنر، ادب و... و همچنین توسعه فعالیتهای نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاههای ذیربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است.
هدف بنیاد، طراحی مسیر کامل طی طریق نخبگانی و تمهید و تجهیز ایستگاههای نخبگانی بهمنظور بهرهمندی از آنان در جهت اهداف و مصالح ملی است. به همین دلیل، بنیاد برای طی مسیر نخبگی، ایستگاههایی را طراحی و به منظور تشویق و ترغیب صاحبان استعدادهای برتر برای طی مسیر نخبگی و رسیدن به مرحله اثرگذاری، در هر یک از ایستگاهها تسهیلاتی را برای مشمولان در نظر گرفته است که هر فرد بر اساس فعالیتهای نخبگانی خود و با توجه به جایگاهی که در آن قرار دارد، امکان بهرهمندی از تسهیلات مطابق ضوابط بنیاد را خواهد داشت.
بنیاد فرایند شناسایی نخبگان را از دوران آموزش ابتدایی تا دوران سرآمدی طراحی کرده و شناسایی، توانمندسازی و توسعه فعالیتهای اجتماعات نخبگانی در حوزههای مختلف را در قالب ضوابط و مقررات مصوب اجرایی ساخته است. ضمن اینکه تلاش شده تا ارتباط معناداری میان طرحهای مختلف شناسایی و توانمندسازی ایجاد شود.
نظر دهید