بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/02/30 - 11:51
  • - تعداد بازدید: 244
  • - تعداد بازدیدکننده: 234
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در نشست با جامعه نخبگان مطرح شد

لزوم ارتباط با جامعه نخبگان داخل و خارج از کشور در حوزه دیپلماسی علمی و فناوری

از مجموعه نشست‌های جامعه نخبگان با مسئولان کشوری، دیدار و گفتگوی جمعی از نخبگان و مستعدان با دکتر امیرحسین میرآبادی، رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در تاریخ 24 اردیبهشت 1403 برگزار شد.

به همت بنیاد نخبگان استان تهران با هدف گسترش تعامل سطوح مختلف حاکمیتی با جامعه نخبگانی به‌منظور مسأله‌شناسی، هم‌اندیشی و بررسی چالش‌ها و فرصت‌ها، دیدار و گفتگوی جمعی از نخبگان و مستعدان با دکتر امیرحسین میرآبادی، رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.

 

در این دیدار که روز دوشنبه 24 اردیبهشت 1403 در سالن اجتماعات بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد؛ دکتر حیدر مفتاحی‌زاده، رئیس بنیاد نخبگان استان تهران و جمعی از مسئولان بنیاد و سازمان توسعه همکاری‌ها نیز حضور داشتند.

 

در این نشست، مشمولان تسهیلات و برگزیدگان طرح‌های بنیاد در رشته‌ها و حوزه‌های تخصصی مختلف به بیان مسائل و پیشنهادهای خود در حوزه اختیارات سازمان توسعه همکاری‌ها پرداختند.

 

دغدغه‌مندی جامعه نخبگان نسبت به تعاملات علمی و فناوری کشور با جامعه جهانی

 

مفتاحی‌زاده پس از خیرمقدم، به استقبال خوب جامعه نخبگان از این نشست به دلیل دغدغه‌مندی آنان درخصوص مسائل علمی و فناوری در سطح بین‌المللی اشاره کرد. وی گفت یکی از مسائل و موضوعات اجتماع نخبگان، مراودات علمی و سطح تعاملات کشور در این حوزه با جامعه جهانی است.

 

 

مفتاحی‌زاده با اشاره به تبدیل مرکز به سازمان توسعه همکاری‌ها، این اتفاق را نشان از مهم بودن دیپلماسی علمی کشور و نگاه ویژه به این حوزه عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد با این رویکرد، حتماً تغییرات مثبت و رو به جلویی در این عرصه رقم خواهد خورد.

 

لزوم ارتباط با جامعه نخبگان داخل و خارج از کشور در حوزه دیپلماسی علمی و فناوری

 

در این نشست، میرآبادی حضور در میان جامعه نخبگان و دریافت نظرات و پیشنهادهای ایشان را مهم و ارزشمند دانست. وی با اشاره به روند تشکیل سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، مأموریت‌ها و برنامه‌های این سازمان را تشریح کرد.

 

میرآبادی، رصد دائمی حوزه علم و فناوری در سطح ملی و جهانی را از ویژگی‌های بارز نخبگان و مستعدان عنوان کرد. وی به رشد بسیار خوب تعاملات در این حوزه با سایر کشورها اشاره کرد و گفت: اکنون در سبد همکاری‌ها تعداد بسیار زیاد کشورها نسبت به قبل حضور دارند، برای مثال شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی به بیش از 90 کشور دنیا صادرات محصول دارند.

 

 

میرآبادی گفت: در حوزه همکاری و تعاملات علمی و فناورانه با سایر کشورها، نیاز است تا ضمن برقراری ارتباط با جامعه نخبگان، متخصصان و کارآفرینان ایرانی داخل و خارج از کشور، از ظرفیت و توانمندی ایشان به‌صورت حداکثری بهره گرفت. وی افزود: از جمله مواردی که در این زمینه می‌توان برنامه‌ریزی و قدم برداشت، ایجاد ارتباط با مراکز برتر علمی در داخل و سایر کشورهاست که سازمان توسعه همکاری‌ها به عنوان یک نهاد فرابخشی تمام توجه و تلاش خود را معطوف آن کرده است تا از این طریق بتواند ظرفیت‌های جدید و مطلوبی را برای کشور و متخصصان حوزه علم و فناوری فراهم کند.

 

برای نخبگان و مستعدان حاضر در جلسه فرصتی فراهم شد تا در حضور مسئولان به بیان مسائل و پیشنهادهای خود بپردازند. تشریح وظایف و برنامه‌های سازمان توسعه همکاری‌ها، تعامل با مراکز تحقیقاتی و علمی خارج از کشور، تسهیل ارتباط متخصصان و فناوران خارج از کشور با نهادها و مراکز داخل، تسهیل صادرات محصولات و خدمات داخل به خارج از کشور از اهم موضوعات مطرح شده در این دیدار بود.

 

 

سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با توجه به جایگاه فرابخشی خود، مدیریت هماهنگی کلان فعالیت‌های فناوری، نوآوری در دستگاه‌ها و نهاد‌های مرتبط با خارج از کشور، صادرات کالا‌ها و خدمات دانش‌بنیان، عرضه و تقاضای فناوری (انتقال فناوری)، بسترسازی و توسعه دیپلماسی فناوری، گسترش ارتباط و ارائه تسهیلات به متخصصان بین‌المللی ایرانی و غیر ایرانی را به‌عهده دارد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 171443

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید