توسط بنیاد نخبگان استان تهران محقق شد
نشست هماندیشی جامعه نخبگان با رئیس امور آموزش سازمان برنامه و بودجه کشور
از مجموعه نشستهای جامعه نخبگان با مسئولان کشوری و استانی، دیدار و گفتگوی جمعی از نخبگان و مستعدان با رئیس امور آموزش سازمان برنامه و بودجه و مسئولان بنیاد نخبگان در تاریخ 21 آبان 1402 برگزار شد.
با هدف گسترش تعامل سطوح مختلف حاکمیتی با جامعه نخبگانی بهمنظور مسألهشناسی، هماندیشی و بررسی چالشها و فرصتها، دیدار و گفتگوی جمعی از نخبگان و مستعدان برتر با دکتر غلامرضا خواجهسروی، رئیس امور آموزش سازمان برنامه و بودجه کشور توسط بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.
در این دیدار که روز یکشنبه 21 آبان 1402 در سالن اجتماعات بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد؛ دکتر فرشاد سلیمانی، سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان؛ دکتر حیدر مفتاحیزاده، رئیس بنیاد نخبگان استان تهران و جمعی از مسئولان بنیاد نیز حضور داشتند.
ایجاد فضای گفتمان نخبگان و مسئولان
مفتاحیزاده پس از خیرمقدم، به تأثیرگذاری بالای سلسله نشستهای نخبگان با مسئولان کشوری و استانی تأکید کرد و بیان داشت: بنیاد نخبگان به معنای واقعی فرصتی است برای حضور نخبگان و ما باید فضایی را ایجاد کنیم که این فضای گفتمان همیشه وجود داشته باشد.
شناسایی فعال جامعه نخبگان
در ادامه، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد: حرکت بنیاد ملی نخبگان به نسبت قبل متفاوت شده است و نگاه ما به بنیاد، صرفاً به ارائه خدمات مالی و مادی به مستعدان نیست بلکه نگاه ما به بنیاد؛ یک مجموعه تربیتی و حمایتی است.
سلیمانی ضمن تشریح تفاوتهای نخبه با مستعد افزود: از این به بعد شناسایی ما بهصورت شناسایی فعال خواهد بود و اینکه ما به سراغ مستعدان برویم تکلیفی است بر عهده ما.
توسعه متوازن و پایدار لزوم پیشرفت در جوانب مختلف
خواجهسروی ضمن تقدیر از رویکرد توجه به نخبگان و نظرات ایشان گفت: وظیفه اصلی سازمان برنامه و بودجه این هست که فکر کند کشور چه طور میتواند در جوانب مختلف پیشرفت کند یعنی توسعه متوازن و پایدار در تمام جنبههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، توسعه انسانی و سایر مسائل به وقوع پیوندد.
به نظر میرسد برای توسعه پایدار میبایست حتماً به حوزه علوم انسانی، معارف اسلامی و هنر تأکید بشود و از ظرفیتی که در این زمینهها در کشور ما هست باید استفاده شود تا در خدمت توسعه کشور قرار بگیرد.
در ادامه از جامعه نخبگان حاضر در جلسه دعوت شد تا درخواستها و مسائل خود را با مسئولین در میان بگذارند.
امنیت شغلی، جذب نخبگان در دستگاهها، تخصیص تسهیلات
امنیت شغلی پایین بدنه کارمندی و ضرورت استفاده از نخبگان در این بدنه، نیاز برجذب و بهکارگیری نخبگان در دستگاههای اجرایی و دانشگاهها، مقالهمحور بودن دوره تحصیلات تکمیلی خصوصاً در دوره دکتری که منجر به کاهش انگیزه برای ادامه تحصیلات میشود؛ از جمله مسائلی بود که توسط تعدادی از حاضرین بازگو شد.
همچنین امکانات ضعیف، بهروزرسانی نشدن تجهیزات آزمایشگاهی و بحث عدم اختصاص تسهیلات مناسب برای انجام پروژههای تجربی از مهمترین درخواستهای مطرحشده در جلسه بودند.
بهرهمندی از ظرفیت هیأتهای اندیشهورز و گروههای تخصصی
در پایان پیشنهاد شد سازمان برنامه و بودجه از ظرفیت هیأتهای اندیشهورز یا گروههای تخصصی استفاده کند تا در برنامهریزیهای بنیادی برای اصلاح تخصیص و مصرف بودجه مشاوره گرفته شود و از این طریق پل ارتباطی میان نخبگان و این سازمان ایجاد شود.
نظر دهید