در نشست نخبگان با مسئولان سازمان امور مالیاتی کشور مطرح شد
راهاندازی خانه نخبگان به عنوان بستر شناسایی کنشگران علمی متناظر با نیاز دستگاههای اجرایی
دیدار جمعی از نخبگان و مستعدان برتر با دکتر سید محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد.
با هدف گسترش تعامل سطوح مختلف حاکمیتی با جامعه نخبگانی بهمنظور مسألهشناسی، هماندیشی و بررسی چالشها و فرصتها، دیدار و گفتگوی جمعی از نخبگان و مستعدان برتر با دکتر سید محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، عصر روز شنبه 1 اردیبهشت 1403 برگزار شد.
در این نشست که با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان تهران به میزبانی سازمان امور مالیاتی برگزار شد؛ ؛ دکتر سید افقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان؛ حجتالاسلام والمسلمین دکتر سعید کرمی، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در بنیاد و جمعی از معاونین و مسئولان بنیاد و سازمان امور مالیاتی نیز حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، سیدافقهی بر لزوم توجه جدی به جذب نخبگان علوم انسانی تأکید کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان نسبت به معرفی نیروهای توانمند به سازمان اداری استخدامی کشور آمادگی کاملی دارد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه از راهاندازی خانه نخبگان به عنوان بستری برای شناسایی کنشگران علمی متناظر با نیاز دستگاههای اجرایی کشور شامل وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت صمت و وزارت نفت خبر داد.
سیدافقهی با بیان اینکه تعریف بنیاد از فرد نخبه نسبت به گذشته تغییر کرده است، گفت: در دوره جدید فعالیتهای بنیاد، نخبه، صرفا نخبگان آکادمیک را شامل نمیشود، بلکه نخبگان مدیریتی، اجرایی، مهارتی و ... نیز در این خانواده به شمار میآیند.
رویکرد بنیاد در تعامل با نخبگان به سمت شناسایی فعال در حرکت است
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با بیان اینکه رویکرد بنیاد در تعامل با نخبگان به سمت شناسایی فعال در حرکت است، گفت: رویکرد اکتفا به خوداظهاری افراد نخبه به پایان راه خود خواهد رسید چرا که ممکن است همه افراد واجد شرایط، خودشان را در معرض اظهار قرار ندهند. در فرآیند شناسایی، حین رفت و برگشت اقدامات میان بنیاد و دستگاهها، نخبههای واقعی شناسایی خواهند شد.
سیدافقهی سپس با اشاره به فرآیند طولانی گزینش در پروسه جذب نخبگان گفت: در فراخوان جذب نخبگان در سال 1401 از میان 7هزار نفر حدود هزار و 300 نفر در گزینش علمی بنیاد و کانون ارزیابی مورد پذیرش قرار گرفتند و به دستگاهها معرفی شدند و طبق آخرین آمار از میان این نفرات 189نفر در دستگاهها مشغول به کار شدهاند.
وی در ادامه تعریف سیستمی کارآمد جهت شناسایی و صحتسنجی توانمندی افراد را از الزامات همکاری دستگاهها و بنیاد دانست و این امر را اقدامی در جهت هموار ساختن مسیر سخت و طولانی گزینش قلمداد کرد.
سیدافقهی با بیان اینکه با تعریف جدید از فرد نخبه و مستعد، مسیر تربیت نیز اصلاح میشود، گفت: سیاست استفاده بهینه از ظرفیت نخبگانی کشور ایجاب میکند، تمرکز بر اثرگذاری بیشینه نخبگان باشد تا در بستر همکاری و در زمان مناسب بهترین بهرهوری حاصل شود.
در بخش دیگری از این نشست، سبحانیان با اشاره به توصیههای رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر بهکارگیری توان و تفکر نخبگان در دستگاههای اجرایی و نظام مسائل کشور گفت: پیش از این سیستم اداری کشور بهصورت سنتی اداره میشد و بدنه اجرایی دستگاهها ۳۰سال در همین فضا رشد کرده و با فناوری نامانوس است.
وی ادامه داد: امروز دغدغه ما جذب نخبگان در سیستم است تا سازمان بعد از خروج نیروهای پیشین دغدغه و مشکلی برای جذب نیروی توانمند و اثرگذار نداشته باشد.
همکاری بنیاد با 150هیئت اندیشهورز
همچنین در نشست همافزایی بیندستگاهی بنیاد ملی نخبگان و سازمان امور مالیاتی، یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد با 150 هیئت اندیشهورز همکاری دارد که شناسایی اعضای آن به دو صورت فعال وفراخوان محور است. همچنین در دستگاهها میزهای نخبگانی با حضور نخبگان و مدیران و افراد ذینفع فعال است که با رویکردهای متعدد و با تضارب آرا ایدههای خود را به رای افراد و اجرا میرسانند.
وی در ادامه بیان کرد: هدف هیئتهای اندیشهورز همیشه حل مسئله نیست بلکه گاهی ایجاد گفتمان میتواند هدف اساسی آن باشد. لازم به ذکر است رویدادهای نخبگانی نیز با همین هدف و ایجاد فضای واقعبینانه از مشکلات کشور برگزار میشوند.
آسیبهای تخطی از قوانین با کمک نخبگان قابل رفع است
فرشاد سلیمانی معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان نیز در ادامه این نشست گفت: برخی از مسائل کشور بدون نظارت و وضع قانون به یکی از ظرفیتهای تخطی از قوانین موجود تبدیل شده اند که با کمک نخبگان این مسائل قابل حل هستند، به عنوان مثال حوزه رمز ارزها را شاهد هستیم که به سبب نبود قانون و نظارتهای لازم به یکی از بسترهای فرار مالیاتی تبدیل شده است.
در پایان این دیدار ضمن ایجاد مقدمات همکاریهای فی مابین بنیاد ملی نخبگان و سازمان امور مالیاتی کشور، مقرر شد، بستر مشارکت نخبگان در حل مسائل ملی فراهم و اقدامات لازم در دستور کار قرار گیرد.
نظر دهید